Logo van Kine Fysix

Pre- en postoperatieve revalidatie

Pre-operatieve revalidatie is een vorm van revalidatie die wordt uitgevoerd vóór een operatie. Het doel van pre-operatieve revalidatie is om de patiënt voor te bereiden op de operatie en het herstel te bevorderen.

Wat is Pre- en postoperatieve revalidatie?

Tijdens de preoperatieve revalidatie bereiden we jou en je lichaam voor op de komende operatie. Een betere conditie en spierfunctie zal de postoperatieve revalidatie namelijk vergemakkelijken. Hiervoor zullen we een persoonlijk revalidatieplan opstellen om enerzijds de pijn te controleren tot aan de revalidatie en anderzijds informeren we je ook voldoende over wat er allemaal staat te gebeuren. Het is al meermaals bewezen dat preoperatieve revalidatie een meerwaarde is.

 

Tijdens de postoperatieve revalidatie leggen we de focus op het verbeteren van de mobiliteit en functie van het geopereerde lichaamsdeel. Hierbij maken we gebruiken van zowel passieve technieken om de mobiliteit van het betreffende gewricht te vergroten, als actieve oefeningen om de functie van de omliggende spieren te behouden en verbeteren. Verder geven we ook informatie over hoe u de pijn die gepaard gaat met een operatie zo goed mogelijk kan controleren.

Foto van postoperatief kinesitherapie
Foto van postoperatief kinesitherapie