Dry Needling

Dry needling is een vorm van fysiotherapie waarbij dunne, solide naalden in triggerpoints worden gestoken. Triggerpoints zijn gespannen spierknopen die pijn en stijfheid kunnen veroorzaken.

Wat is Dry Needling?

Dry needling is een moderne en wetenschappelijk onderbouwde techniek die gericht is op het behandelen van spierpijn en spanning door het aanprikken van specifieke spierknopen, ook wel triggerpoints genoemd. Deze techniek maakt gebruik van dunne naalden om de spanning in de spieren te verminderen en pijn te verlichten.

Hoe Werkt Dry Needling?

Triggerpoints zijn kleine verkrampte plekken in de spieren die pijn en stijfheid veroorzaken. Ze ontstaan vaak door overbelasting, stress of langdurige spanning. Bij dry needling worden deze punten doelgericht aangepakt met behulp van dunne naalden. Wanneer de naald een triggerpoint aanprikt, zorgt dit voor een reflex die de spier doet ontspannen en de doorbloeding verbetert. Hierdoor neemt de pijn af en wordt de mobiliteit van het lichaam hersteld.

Voordelen van Dry Needling bij Kine Fysix

Bij Kine Fysix zetten we dry needling in als onderdeel van een bredere fysiotherapeutische behandeling. Deze techniek biedt tal van voordelen:

  • Snelle pijnverlichting: Veel patiënten ervaren al na één sessie een significante vermindering van pijn.
  • Verbeterde mobiliteit: Door de ontspanning van de spieren kun je je vrijer bewegen.
  • Gerichte aanpak: Dry needling richt zich specifiek op de spieren die problemen veroorzaken, wat de effectiviteit van de behandeling vergroot.
  • Combinatie met andere therapieën: Dry needling kan gecombineerd worden met andere behandelingen, zoals manuele therapie en oefentherapie, voor een optimaal resultaat.

Is Dry Needling Pijnlijk?

Hoewel de gedachte aan naalden sommige mensen nerveus kan maken, is dry needling over het algemeen niet pijnlijk. Sommige patiënten voelen een kortstondige spierkramp of een lichte pijn wanneer de naald een triggerpoint raakt, maar dit gaat snel over. Na de behandeling kunnen de spieren wat gevoelig aanvoelen, vergelijkbaar met spierpijn na het sporten, maar dit is tijdelijk.

Waarom Kiezen voor Dry Needling bij Kine Fysix?

Bij Kine Fysix wordt dry needling uitgevoerd door ervaren therapeuten die precies weten hoe ze deze techniek effectief kunnen toepassen. Tijdens een eerste consult zal onze therapeut een grondige evaluatie uitvoeren om te bepalen of dry needling geschikt is voor jouw klachten. Vervolgens wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld, waarbij dry needling vaak wordt gecombineerd met andere therapeutische technieken voor een maximaal resultaat.

Maak Vandaag Nog een Afspraak

Heb je last van hardnekkige spierpijn of beperkingen in je beweging? Dry needling kan de oplossing bieden. Neem contact op met Kine Fysix en plan een afspraak om te ontdekken hoe deze behandeling jou kan helpen.

Foto van loopbegeleiding
Foto van loopbegeleiding